Головне територіальне управління юстиції у Луганській області повідомляє

На даний час згідно із законодавством зареєструвати громадські формування можливо лише в Головних територіальних управліннях юстиції, що ускладнює процес реєстрації громадських формувань.

Для створення доступних умов для реєстрації громадських формувань Міністерством юстиції України прийнято рішення збільшити точки доступу для реєстрації громадських формувань та наділити місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги повноваження з прийняття та видачі документів для державної реєстрації громадських формувань, про що зазначено в наказі Міністерства юстиції України від 17.06.2016 № 1717/5 «Про запровадження пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17 червня 2016 р. за № 876/29006.

На даний час в Луганській області діють три таких центри:

— Міловський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (92500, Луганська обл., смт. Мілове, вул. Луначарського, 73);

— Старобільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (92703, Луганська область, Старобільський район, м. Старобільськ, вул. Трудова, буд. 12 «а»);

— Сєвєродонецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (93412, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Гоголя, буд.24).

Також Головне територіальне управління юстиції у Луганській області налагоджує співпрацю з центрами надання адміністративних послуг області у сфері реєстрації громадських формувань з метою прийняття та видачі документів у сфері державної реєстрації громадських формувань центрами надання адміністративних послуг.