Конфлікт Луганської обласної військово-цивільної адміністрації з Луганським енергетичним - єднанням вийшов на критичний рівень

Про це керівник Луганської ОВГА Юрій Гарбуз розповів кореспондентові Укрінформу.

«Я вчора відправив досить жорстку телеграму Прем’єр-міністру та Президенту України. З вівторка я буду в Києві, тому що ситуація загострюється все більше і більше. Сьогодні були спроби відключення не тільки комунальних підприємств, але вже і гуртожитку. Слава Богу, протягом години вдалося відновити подачу електроенергії. Для мене, як для губернатора, це серйозна проблема, але, на жаль, вона вирішується не на території області, а в Києві», — зазначив Юрій Гарбуз.

За його словами, заборгованість перед ЛЕО становить сьогодні близько 5 мільярдів, причому не тільки на території, підконтрольній української влади, але по окупованих районах області. При цьому українська сторона юридично не має права переказувати гроші підприємству, юридична адреса якого в Луганську, а його власник, російський підприємець Костянтин Григоришин, відмовляється перереєструвати його на вільній території.

Дія енергетиків ЛЕО призводить до серйозних збоїв в економіці регіону. Доходило до того, що вони обрізали дроти, по яких електрика подавалося в районне відділення Держказначейства в Міловому.

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про можливості скористатися повноваженнями, які він має як глава військово-цивільної адміністрації, Юрій Гарбуз сказав:

«Як губернатор області, я вважаю, якщо конфлікт затягнеться — до того ж війна йде — потрібно провести націоналізацію ЛЕО».

Департамент масових комуні​​​​​​кацій Луганської облдержадміністрації