На колегії затвердили програму розвитку інформаційної сфери Луганської області на 2016-2018 роки

На засіданні колегії облдержадміністрації прийнято рішення про ухвалення проекту регіональної цільової Програми розвитку інформаційної сфери Луганської області на 2016-2018 роки.

Проектом згаданої регіональної Програми передбачено проведення консультаційно-методичних заходів, семінарів, конкурсів, журналістських проектів, спрямованих на підвищення професійного рівня місцевих журналістів, їх стимулювання до фахової діяльності та зміцнення мотивації.

Крім того, планується підтримати розвиток комунальних друкованих засобів масової інформації області та створити обласну газету, як офіційне друковане видання облдержадміністрації для публікації суспільно важливої інформації.

Також з боку обласної влади передбачається сприяти розвитку інфраструктури та збільшенню потенціалу місцевих ефірних телерадіокомпаній, поширенню території мовлення та зростанню аудиторії телеглядачів.

Також, планується розвивати галузь книговидання та книгорозповсюдження, шляхом видання у світ творів місцевих авторів з історії Луганського краю.

До розвитку мас-медіа області також будуть залучені кошти місцевих бюджетів і міжнародна фінансова донорська допомога.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація