В Луганській області зареєстровано 251231 внутрішньо переміщених осіб

Про актуальні питання реєстрації та соціальні виплати внутрішньо переміщеним особам розповіли на брифінгу для ЗМІ директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук та начальник філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк» Ірина Бондар.

Елеонора Поліщук повідомила, що станом на 4 лютого в Луганській області зареєстровано 251231 внутрішньо переміщених осіб, серед яких 19874 дитини та 184980 пенсіонерів. За останній місяць було зареєстровано ще 3 тис. таких громадян.

У 2015 році цій категорії громадян було здійснено компенсаційних виплат у сумі 255,7 млн грн, і вже в січні 2016 року — 22,3 млн грн.

Вона зауважила, що на цей час існують певні проблеми щодо соціальних виплат переселенцям саме у місті Сєвєродонецьку. Головна причина цього в тому, що у місті зареєстрована найбільша по області кількість цієї категорії громадян, у зв’язку з чим управлінню праці та соціального захисту населення Сєвєродонецької міської ради не завжди вдається впоратися з виникаючими новими завданнями.

Днями заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик разом з Елеонорою Поліщук відвідали зазначене управління праці та соціального захисту населення з метою проаналізувати його роботу, вивчити стиль управління, надати методичні рекомендації, зокрема, щодо поважного та коректного ставлення до відвідувачів та їх проблем.

Директор Департаменту підкреслила, що вже вирішено принципове питання щодо збільшення кількості працівників управління. Це, в свою чергу, дасть змогу підвищити професійний рівень роботи та вплине на швидкість виконання завдань стосовно справ вимушено переміщених осіб.

Начальник філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк» Ірина Бондар повідомила, що на цей час внутрішньо переміщених осіб обслуговує 47 співробітників банку.

Найближчі дати, на які переселенці можуть записатися до Контакт-центру в Сєвєродонецьку — 12-15 лютого, по деяким філіям — 22 лютого. Найбільш напружена ситуація спостерігається у смт Біловодську, Станиці Луганській та місті Попасній.

Станом на 1лютого 2016 року у філіях Ощадбанку вже відкрито більше ніж 89 тис. рахунків для цієї категорії громадян. Незабаром планується урочисте відкриття філії Ощадбанку у Лисичанську. Додаткові робочі місця банку будуть відкрити у приміщенні Укртелекому в смт Біловодську, а у місті Сєвєродонецьку — на проспекті Гвардійському.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація