Про промислові та інвестиційні перспективи Луганщини

Про промислові та інвестиційні перспективи Луганщини розповів на брифінгу для ЗМІ у прес-центрі Луганської облдержадміністрації директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Максим Шахов.

Він сказав, що пріоритетними напрямками роботи Департаменту, який він очолює, є відновлення промисловості, ліній енергопостачання області, впровадження енергозбереження, розвиток інфраструктури Луганщини. Щодо відновлення зруйнованих ліній енергопостачання — вже відновлено більше 50% зруйнованих збройним конфліктом об’єктів електропостачання Луганщини. Протягом одного-двох місяців планується відновити включення Луганщини до єдиної енергосистеми України. Це дасть змогу відновити промислове виробництво на крупних хімічних підприємствах області, таких як «Сєвєродонецький «Азот» та «Ліник».

Максим Володимирович розповів, що зі всіма великими промисловими підприємствами будуть підписанні меморандуми про співпрацю, в яких будуть прописані обов’язки як підприємств, так і облдержадміністрації у спільній праці по відновленню й розвитку промислового потенціалу Луганщини.

Щодо енергозбереження, першими закладами, в яких впроваджуватимуться ці технології, будуть заклади соціальної сфери — школи, дитячі садочки. Цієї зими проводиться енергоаудіт зазначених закладів. У наступному році на цих об’єктах будуть виконані роботи по енергозбереженню, що дозволить у майбутньому значно знизити витрати на опалення.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація