У Луганській області буде встановлено нову 135-ти метрову телевежу для забезпечення мовлення українських телерадіоканалів на окуповану частину Луганщини

Про це під час прес-конференції, що відбулася 5 лютого у Луганській ВЦА, розповіла заступник міністра інформаційної політики України Тетяна Попова. Вона зазначила, що телевежа, яка була надана в безкоштовне користування нашими зарубіжними партнерами, приблизно через місяць приїде до України. Я не можу поки що точно вказати вам місто, де буде встановлено телевежу, бо ми ще не визначились з місцем встановлення, — зазначила Тетяна Валеріївна. Встановлення вежі, буде коштувати кілька сотень тисяч гривень. Займатися цим буде підрядник визначений місцевою владою.

Також Тетяна Валеріївна зазначила, що, нажаль, центральні українські телеканали не зацікавленні у тому, щоб вести трансляцію на окуповані території Донбасу. Ми вважаємо, що нам потрібно робити нові якісні канали і комунікувати їх на окуповану територію. Тут ми тільки на початку великого шляху. Відповідаючи на питання чи зможемо ми охопити мовленням всі захопленні території заступник міністра розповіла, що це можливо зробити лише у середньохвильовому радіодіапазоні за допомогою потужного передавача. Великі агломерації, такі як Донецьк й Луганськ можливо покрити українським телерадіомовлення з побудованих навколо цих міст високих телевеж.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація