Луганська обласна наукова бібліотека відновила свою роботу у Старобільську

В листопаді 2015 року відновила свою роботу Луганська обласна універсальна наукова бібліотека ім.О.М.Горького. Тепер головна бібліотека Луганського регіону функціонуватиме у місті Старобільськ. Наразі відновлена робота методичної служби, працівники бібліотеки надають консультації, збирають інформацію про нагальні проблеми бібліотек регіону. Тимчасово бібліотека працюватиме у приміщенні Старобільської центральної бібліотеки. Рішення про відновлення бібліотеки саме в Старобільську виникло завдяки тому, що ще в жовтні місяці за ініціативою бібліотекарів Луганської ОУНБ ім. О.М.Горького та за підтримки гранту Посольства США в місті було організовано та відкрито Бібліотечно-інформаційний центр «Вікно в Америку». Спільними зусиллями з бібліотечною спільнотою Луганщини було організовано семінар для директорів центральних районних бібліотек. Також, за сприянням обласної бібліотеки, спільно з ГО «Вікімедіа Україна» в регіоні було проведено низку тренінгів з редагування Вікіпедії у рамках місячника, присвяченого створенню статей про Луганщину в україномовному сегменті Вікіпедії.

Перші завдання, які постали перед працівниками відновленої обласної книгозбірні — забезпечення надання статистичних даних про діяльність бібліотек області до електронної системи моніторингу базової мережі бібліотек, відновлення роботи офіційного сайту бібліотеки та організація доступу до електронних баз даних. Планується також відновлення участі головної бібліотеки області у всеукраїнських проектах — електронна бібліотека «Культура України», «Публічні бібліотеки — мости до електронного урядування» та інші.

Відновлення роботи головної бібліотеки області на підконтрольній державі території стало можливим завдяки підтримки Української бібліотечної асоціації, органів місцевого самоврядування, громадськості Старобільщини та депутатів Верховної Ради.

Наступні проблеми, які стають перед закладом культури — пошук приміщення для бібліотеки, зібрання книжкового фонду, організація обслуговування читачів.

Нова адреса бібліотеки: кв. Орджонікідзе, буд. 1-а, м.Старобільськ, Старобільській район, Луганська обл., 92700

Веб-сайт: www.library.lg.ua
e-mail: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація