Обов'язок влади - забезпечити бездоганне проведення місцевих виборів, заявив Президент на нараді з головами обласних державних адміністрацій

Глава держави наголосив, що вибори мають пройти на такому ж високому рівні, як було проведено президентську та парламентську кампанії.

Зазначивши, що є декілька областей, в яких з тих чи інших причин не реєструють партії, які претендують на статус опозиційних, Президент особливо підкреслив: «Право політичних сил брати участь у виборчому процесі має бути надійно захищене, в тому числі і мною, як Президентом».

Глава держави привернув увагу до особливості, адже вперше в місцевих виборах в Україні бере участь така кількість міжнародних спостерігачів, в тому числі — делегації від Парламентської Асамблеї Ради Європи, ОБСЄ, Європарламенту. Президент доручив головам ОДА налагодити ефективну взаємодію з міжнародними спостерігачами та забезпечити швидку реакцію влади, правоохоронних органів на звернення спостерігачів.

«Кожному з вас виборці на місцях дадуть свою оцінку, і зрозуміло, що ви хвилюєтеся і переживаєте. Це природно. Але політична конкуренція має бути чесною, і в цій конкуренції ваші посади не дають вам жодних переваг», — наголосив Президент. При цьому Глава держави зауважив, що не мав заперечень проти участі голів ОДА у місцевих виборах. «Більше того, я це вітаю, бо це — тест, це перевірка на довіру людей до влади», — сказав Петро Порошенко.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація