Шановні жителі Луганщини!

Прийміть найщиріші вітання із великим державним святом — Днем незалежності України!

24 серпня 1991 року Україну було проголошено незалежною демократичною державою. Ця визначна дата навіки увійшла в історію нашої держави як подія, з якої почалася нова епоха в житті українського народу. У цей день законодавчо закріплено віковічні народні прагнення до національного відродження, духовної свободи, економічного зростання, культурного піднесення.

Прийняття Акту проголошення незалежності України, цього доленосного рішення, стало фундаментом для побудови правової, цивілізованої, демократичної держави. Незалежність нашої країни відтворює загальнодержавну ідею самостійності й духовного оновлення, сприяє подальшому утвердженню патріотизму, надихає на добрі справи задля розбудови нашої України як економічно міцної, соціальної, знаної та впливової серед світової спільноти держави.

Зараз Україна проходить найдраматичніші та найтрагічніші випробування в новітній історії. Колишня дружня Російська Федерація в скрутний для нас час здійснила проти України акт агресії, а зараз веде підступну неоголошену війну проти українців. Мені жаль ошуканий, одурманений цинічною пропагандою російський народ, який прощає своєму «лідерові» безчесну політику та дії, від яких страждає Україна і самі росіяни. Упевнений, що прийде час — і за все скоєне прийдеться відповісти, і не тільки перед Божим Судом, але й перед світовою спільнотою та власним народом. Російські матері не простять загублені життя своїх синів на неправедній війні проти України.

Ніколи та нікому не вдасться підкорити український народ. Увесь світ став на підтримку України в її священній та праведній боротьбі за відстоювання свого права на обраний шлях до родини європейських країн, де найвищою цінністю є людське життя.

Я пишаюся тим, що я громадянин України, яка була, є і буде єдиною і неподільною. Я пишаюся тим, що я частинка українського народу, який не дав себе зламати.

Вічна слава та пам’ять героям України, загиблим за рідну землю!

Згуртуємося разом навколо великої мети — відстояти незалежність України, її суверенітет та свободу від ярма окупанта.

На посаді очільника Луганщини я зроблю усе можливе задля покращання життя її мешканців, задля наближення миру.

Сподіваюся на вашу підтримку та взаєморозуміння.

З глибокою повагою,

Голова Луганської обласної державної адміністрації — керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука