Платники Лисичанського регіону до зведеного бюджету перерахували майже 8 млн. грн. військового збору

«З початку 2015 року платники податків міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля сплатили до бюджету 7,83 млн. грн. військового збору. Зокрема, у червні поточного року для потреб армії до зведеного бюджету надійшло 1,4 млн. грн. збору» — про це повідомив начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську Сергій Макаренко.

Крім того, звернув увагу податківець, з 13 березня 2015 року до Податкового кодексу України були внесені зміни щодо нарахування та сплати військового збору. Так, установлено, що від оподаткування військовим збором звільняють доходи, які за розділом IV Податкового кодексу України не включають до загального оподатковуваного доходу фізосіб.

«Відповідальними за утримання (нарахування) і сплату (перерахування) військового збору до бюджету є роботодавці, що виплачують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків, та податкові агенти — для оподатковуваних інших доходів із джерела їх походження в Україні» — наголосив Сергій Олександрович.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську