Майже 70 "єдинників" Лисичанського регіону вже скористалися правом на відпустку

«На сьогоднішній день 68 фізичних осіб — підприємців, обравших спрощену систему оподаткування міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля вже скористалися своїм правом на відпустку» — про це повідомив начальник відділу адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб та майнових податків управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську Михайло Мельник.

«Платники єдиного податку першої і другої груп, що не використовують працю найманих робітників, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки та на період хвороби, якщо це підтверджено копією листка непрацездатності і триває 30 і більше календарних днів» — зауважив податківець.

Окремого терміну подачі заяви про період щорічної відпустки і терміну втрати працездатності нормами чинного законодавства не передбачено. Але, щоб уникнути порушення термінів сплати єдиного податку, подавати заяву на щорічну відпустку слід до її початку, а заяву про термін втрати працездатності (з обов’язковим доданням копії листка (листків) непрацездатності) — відразу після закінчення лікарняного.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську