Про новації податкового законодавства на загальному семінарі у ДПІ м. Лисичанська

Днями у ДПІ м. Лисичанська відбувся семінар присвячений новаціям податкового законодавства та внесенню останніх змін до Податкового кодексу України (ПКУ). На семінарі були присутні юридичні та фізичні особи міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля.

Зі вступним словом до присутніх звернулася завідувач інформаційно – комунікаційного сектору ДПІ у м. Лисичанську Людмила Величко. Вона акцентувала увагу присутніх на наявності та роботі електронних сервісів та приділила особливу увагу питанню подолання корупції та можливості повідомлення про корупційні діяння або неправомірні дії працівників податкових органів на інтерактивний сервіс «Пульс».

Умовам застосування реєстраторів розрахункивих операцій (РРО) платниками податків, працюючих на спрощеній системі оподаткування була присвячена доповідь старшого державного ревізора-інспектора відділу контрольно-перевірочної роботи Євгена Касатова. Він акцентував увагу на тому, що: законом України № 71-VIII внесено зміни до Податкового кодексу, зокрема з 1 липня 2015р. передбачено обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій. А з 1 січня 2016р. контрольно-касові апарати повинні обов’язково застосовувати фізичні особи-підприємці платники єдиного податку другої групи, крім тих, які здійснюють діяльність на ринках, реалізують товари в роздрібній торговій мережі через пересувні засоби.

На семінарі також були розглянуті такі питання, як: особливості оподаткування підприємницької діяльності; умови реалізації пива, згідно змін ПКУ з 01.07.2015р. та ліцензування; право громадян на звернення по податкових органів та доступу до публічної інформації; роботі Центра обслуговування платників податків ДПІ.

Фахівці ДПІ приділили особливу увагу і відповідям на запитанння учасників семінару.

Зустріч пройшла у доброзичливій та конструктивній атмосфері. Було надано відповіді на усі поставлені запитання та визначено формат подальшого співробітництва.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську