Операція "Акциз - 2015" проходить на Луганщині

ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області повідомляє: з незаконного обігу оперативники ГУ ДФС у Луганській області вилучили підакцизних товарів на загальну суму понад 184 тис. грн. Зокрема, майже 12 тонн паливно-мастильних матеріалів на 176 тис. грн., тютюнових та лікеро-горілчаних виробів на 8 тис. грн. На порушників складено 3 адміністративних протоколи за ч.1 ст. 164 КУпАП України, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 1 кримінальне провадження за ст. 204 Кримінального кодексу України.

У відомстві також підкреслюють, що в межах операції здійснюються перевірочні та профілактичні заходи щодо забезпечення дотримання суб’єктами господарювання вимог розпорядження керівника Луганської військово-цивільної адміністрації — голови облдержадміністрації Геннадія Москаля щодо заборони продажу спиртних напоїв військовослужбовцям у контрольованих прикордонних районах Луганської області та в містах обласного значення.

У разі встановлення вказаних правопорушень, винні особи будуть притягуватись до адміністративної відповідальності за ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Статтею передбачено штрафні санкції від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А до суб’єктів господарювання вживатимуться заходи щодо анулювання ліцензій на право торгівлю лікеро-горілчаними виробами.

Нагадаємо, що з 10 квітня 2015 року оперативники ГУ ГФС в Луганській області проводять операцію «Акциз-2015». Її мета — ефективна протидія незаконному виготовленню та обігу підакцизних товарів, посилення державного контролю за переміщенням підакцизних товарів, припинення їх незаконного ввезення через державний кордон та збільшення надходжень акцизного податку до бюджету.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську