Заборону на продаж спиртних напоїв введено у трьох районах Луганщини

ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області повідомляє: розпорядженням керівника Луганської військово-цивільної адміністрації-голови облдержадміністрації Геннадія Москаля від 29.04.2015 року № 154 з 1 травня введено заборону на торгівлю спиртними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі (пивом і слабоалкогольними напоями) на територіях наступних населених пунктів: Новоайдарського району – м. Щастя, с. Кряківка, с. Кримське, с. Лобачево, с. Лопаскіне, с. Оріхово-Донецьке, с. Трьохізбенка; Попаснянського району – м. Гірське, м. Золоте, смт. Нижнє, смт. Новотошківське, смт. Тошківка, с. Біла Гора, с. Катеринівка, с. Оріхове, с. Світличне, с. Троїцьке; Станично-Луганського району – смт. Станиця Луганська, с. Вільхове, с. Валуйське, с. Макарове.

Головному управлінню ДФС у Луганській області доручено забезпечити виконання вимог даного Розпорядження та вжити в межах повноважень заходів реагування на випадки його порушення. У відомстві попереджають, що за порушення вимог Розпорядження передбачено адміністративну відповідальність, визначену ч. 2 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами». Зокрема, за порушення працівником підприємства торгівлі або громадського харчування правил торгівлі пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами накладиметься штраф від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Йдеться про торгівлю пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями або тютюновими виробами в приміщеннях або на територіях, заборонених законом, в інших місцях, визначених рішенням відповідного органу місцевого самоврядування такими, де така торгівля заборонена. Крім того, це стосується і торгівлі пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями або тютюновими виробами через торгові автомати чи неповнолітніми особами. Також забороняється продавати пиво (крім безалкогольного), алкогольні, слабоалкогольні напої або тютюнові вироби особам, які не досягли 18 років, або тютюнові вироби в упаковках, що містять менше як 20 сигарет або цигарок, чи поштучно (крім сигар).

Звертаємо увагу: у разі виявлення вказаних правопорушень, крім штрафу, у суб’єктів господарювання будуть анульовані ліцензії на право торгівлі лікеро-горілчаними виробами.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську