З 1 січня цього року застосування РРО стало обов’язковим

Звертаємо увагу платників податків: 28 грудня 2014 року Законом України № 71-VIII внесено зміни до Податкового кодексу України та в деякі законодавчі акти відносно податкової реформи. Зокрема, зміни торкнулися Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Введено обов’язкове застосування фізичними особами — підприємцями — платниками єдиного податку реєстраторів розрахункових операцій: — для ІІІ групи с 01 липня 2015 року; — для ІІ групи с 01 січня 2016 року. Ця норма не торкнеться фізичних осіб ІІ і ІІІ групи, а також, як і раніше, платників єдиного податку І групи, котрі здійснюють діяльність тільки на ринках та продають товари через дрібнороздрібну торгівельну мережу через пересувні засоби. У випадку більш раннього застосування (з 01 січня до 30 червня 2015 року) підприємцями ІІ і ІІІ групи зареєстрованих РРО, такі підприємці будуть звільнені від проведення перевірок з питань виконання порядку застосування РРО до кінця 2016 року.

В сфері електронної комерції (через мережу Інтернет) з 1 січня цього року стало обов’язковим застосування РРО и видача відповідного розрахункового документу покупцеві. Вводиться обов’язок застосування РРО для підприємств, закладів та організацій, які надають послуги.

Змінились і вимоги до касової техніки. Так, законодавчо закріплено, що з січня 2015 року дозволена первинна реєстрація тільки РРО, котрі формують контрольну стрічку в електронній формі. Проте, встановлено й перехідний період тривалістю 1 рік для доопрацювання або заміни існуючої касової техніки.

ДПІ у м. Лисичанську нагадує: з питань реєстрації РРО звертайтесь за телефоном 7-11-68, або безпосередньо в ДПІ у м. Лисичанську в кабінет № 22.

ДПІ у м. Лисичанську