З початку року до місцевого бюджету Лисичанська мобілізовано понад 1,7 млн. грн. плати за землю

«На сьогоднішній день у ДПІ у м. Лисичанську зареєстровано платниками плати за землю 257 юридичних осіб та 24 тисячі фізичних осіб землевласників і землекористувачів, з яких 345 — підприємці»- про це повідомила в. о. начальника ДПІ у м. Лисичанську Ніна Кравченко.

За її словами, — «Не зважаючи на складну економічну ситуацію, яка склалася в регіоні, ДПІ у м. Лисичанську з початку поточного року, до місцевого бюджету, мобілізовано 1738,8 тис. грн. плати за землю, з них: 1304,8 тис. грн. сплачено юридичними особами, 434,0 тис. грн. — фізичними особами».

ДПІ у м. Лисичанську нагадує: довідка про наявність у фізичної особи земельних ділянок безоплатно надається сільською, селищною або міською радою за місцем податкової адреси (місцем проживання) платника податку протягом п’яти робочих днів з дня отримання відповідною радою письмової заяви про видачу такої довідки строком на 5 років. Така довідка надається з метою не включення до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку доходів, отриманих від продажу власної сільськогосподарської продукції, яка вирощена, виловлена, зібрана, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на власних земельних ділянках.

Порядок видачі довідки про наявність у фізичної особи земельних ділянок затверджений Наказом Міністерства доходів і зборів України від 17 січня 2014 року за № 32.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську