Увага! З 1 липня 2015р. передбачено обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій

ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області нагадує: Законом України № 71-VIII внесено зміни до Податкового кодексу, зокрема з 1 липня 2015р. передбачено обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій (контрольно-касових апаратів) фізичними особами-підприємцями платниками єдиного податку третьої групи, крім тих, які здійснюють діяльність на ринках, реалізують товари в роздрібній торговій мережі через пересувні засоби. З 1 січня 2016р. контрольно-касові апарати повинні обов’язково застосовувати фізичні особи-підприємці платники єдиного податку другої групи, крім тих, які здійснюють діяльність на ринках, реалізують товари в роздрібній торговій мережі через пересувні засоби.

Платники єдиного податку другої та третьої груп (фізичні особи-підприємці), які з 1 січня 2015р. до 30 червня 2015р. включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані контрольно-касові апарати, з дати початку застосування касового апарату до 1 січня 2017р. звільняються, відповідно до норм Податкового кодексу, від проведення перевірок з питань дотримання порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Якщо платник єдиного податку отримує платню за реалізовані товари (надані послуги) виключно шляхом внесення коштів, особою яка отримала ці товари (послуги) на розрахунковий рахунок платника податків в установі банку, то в цьому випадку не потрібно застосовувати контрольно-касовий апарат. Це не стосується випадків, коли платник податків здійснює продаж товарів через мережу Інтернет. Відповідно до норм пункту 2 статті 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» особі, яка придбала або замовила товар в мережі Інтернет обов’язково необхідно надати розрахунковий документ встановленої форми — фіскальний чек, надрукований контрольно-касовим апаратом.

З питань реєстрації та застосування контрольно-касових апаратів можна також звернутись за телефоном7-11-68,або безпосередньо до ДПІ у м. Лисичанську, кімната № 22.

Государственная налоговая инспекция в г. Лисичанске