Понад 700 тис. грн. - від платників Лисичанського регіону за ліцензії на право торгівлі алкоголем та тютюном

«З початку поточного року платниками Лисичанського регіону було сплачено 702,5 тис.грн. за ліцензії на право торгівлі алкоголем та тютюном» — про це повідомила перший заступник начальника ДПІ у м. Лисичанську Ніна Кравченко.

Вона звернула увагу, що підлягають знищенню ті марки акцизного податку, які не можуть бути використані через невідповідність нанесеної на них суми акцизного податку сумі, визначеній з урахуванням діючої ставки на дату розливу продукції та нагадала, що з 1 березня 2014 року ставки податку на алкогольні, слабоалкогольні напої, спирт етиловий, вина ігристі та вина газовані підвищилися майже на 14 відсотків. Зокрема, ставку акцизного податку за 1 літр 100-відсоткового спирту з 49,49 грн. підвищено до 56,42 грн. Також півлітрові алкогольні напої міцністю 40% мають бути марковані марками акцизного податку з нанесеною на них сумою податку 11,284 грн. замість 9,898 грн.

«Алкогольні напої, які вироблені в Україні або імпортовані в Україну до набрання чинності змін щодо маркування, знаходяться в обігу до їх повної реалізації в межах терміну придатності для споживання» — зауважила Ніна Кравченко.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області