Адміністративний позов щодо стягнення з боржника заборгованості зі сплати ЄСВ задоволено у повному обсязі

«З початку поточного року юридичним сектором ДПІ у м. Лисичанську, сумісно з прокуратурою м. Лисичанська, було підготовлено та направлено до суду адміністративний позов на загальну суму 16 029,57 тис. грн., щодо стягнення з боржника заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску, у зв’язку із непогашенням суми боргу самостійно» — про це повідомив завідувач юридичного сектору ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області Олександр Жадан.

За його словами, — «Початок відліку нової податкової історії в Україні вплинув і на формування судової практики з питань, що стосуються правовідносин, зокрема в частині стягнення єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Нагадаємо: Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 № 2464-VI зазначено, що платник єдиного внеску зобов’язаний, зокрема, своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

Нормами цього Закону встановлено, що органи доходів і зборів мають право стягувати з платників суми несплаченого єдиного внеску.

«Під час судового розгляду даного позову, судом було надано належну правову оцінку підставам та доводам ДПІ у м. Лисичанську, в результаті чого адміністративний позов було задоволено у повному обсязі та стягнуто з боржника 16 029,57 тис.грн. Зазначена сума боргу, на сьогоднішній день, боржником погашена у повному обсязі» — зазначив Олександр Жадан.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області