Майже на 152 тис.грн. перевищили минулорічну сплату єдиного податку Лисичанські підприємці

«На сьогодняшній день кількість підприємців-платників єдиного податку по Лисичанському регіону складає 2591 чоловік. Серед представників малого бізнесу найбільш „улюбленою“ є 2 група єдиного податку — 1326 особи. Всього ж, для роботи, першу групу вибрали — 946 чоловік, другу, відповідно, — 1326, третю — 319 чоловік» — про це розповів начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області Сергій Макаренко.

За його словами — «З початку поточного року Лисичанські підприємці сплатили до бюджету 2903,8 тис. грн., перевищивши торішні надходження від цього податку на 151,5 тисяч гривень».

Динаміка зростання кількості суб’єктів підприємницької діяльності в м. Лисичанську за останні роки залишається позитивною. Так кількість підприємців — «спрощенців» станом на 1 червня 2013 року складала 2472 чоловіка, а на сьогдняшній день їх зареєстровано вже — 2591. Збільшуються і податкові надходження від «спрощенців».

«Таким чином, саме помірні ставки платежів, спрощення системи адміністрування єдиного податку, мораторій на фактичні перевірки бізнесу, призвели не лише до збільшення кількості підприємців, але й до зростання надходжень до бюджету від сплати єдиного податку» — впевнений Сергій Олександрович.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області