З початку року лисичанські підприємства погасили понад 300 тис. грн. заборгованості по заробітній платі

«Зусиллями фахівців ДПІ у м. Лисичанську з початку 2014 року зменшено заборгованості із виплати заробітної плати по 1 підприємству на загальну суму 300,4 тис. грн. До бюджету надійшло 81,6 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб.

Також покращилося становище і у напрямку виплати заробітної плати нижче мінімальної. Так на початку поточного року, згідно з поданими до ДПІ розрахунками форми № 1-ДФ, кількість суб’єктів господарювання, які виплачували заробітну плату нижче мінімального рівня складало 41 одиницю. На сьогодняшній день таких підприємств залишилося 31. Бюджет додатково отримав 8,5 тис. грн.» — про це повідомив начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області Сергій Макаренко.

За його словами — «Питання погашення боргу по заробітній платі працівників лисичанська знаходиться на постійному контролі ДПІ міста, оскільки наявність заборгованості, виплата заробітної плати нижче мінімальної спричиняє недонадходження податків до місцевого бюджету. З метою вирішення цього питання фахівці податкової інспекції по кожному суб’єкту — боржнику проводять ретельний аналіз причин виникнення заборгованості, показників їх фінансово-господарської діяльності, а також визначають шляхи погашення заборгованості».