У Лисичанську з початку року легалізовано працю 182 найманих працівників

«З метою підвищення працівникам регіону рівня заробітної плати та належного оформлення працівників на роботу, та, як наслідок, збільшення надходжень до бюджету, у податковій інспекції м. Лисичанська створено робочу групу, на засіданнях якої, з початку 2014 року, були проведені заслуховування керівників всіх підприємств та фізичних осіб-підприємців, які виплачували заробітну плату нижче мінімальної. В результаті, кількість суб’єктів господарювання зазначеної категорії скоротилось на 24,4 відсотки, до бюджету додатково надійшло 8,5 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб» — про це повідомила перший заступник начальника ДПІ у м. Лисичанську Ніна Кравченко.

Вона зауважила, що з метою детінізації трудових відносин, у ДПІ м. Лисичанська, на постійній основі, запроваджено моніторинг фінансово-господарської діяльності юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, проводиться аналіз обстеження місць здійснення господарської діяльності, безпосередня бесіда з робітниками, використовується інформація з інших джерел. І як результат — легалізовано працю 182 найманих працівників.

«Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою на усій території України для підприємств усіх форм власності та господарювання. Роботодавець не має права встановлювати працівнику заробітну плату в розмірі нижче мінімального. Хочу нагадати громадянам міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля: про відомі Вам факти роботи неоформлених працівників на підприємствах та у приватних підприємців, а також про факти виплати заробітної плати „в конвертах“ можна повідомити по телефону довіри ДПІ у м. Лисичанську: 7-02-66 або 7-10-36. І Вас обов’язковово почують та допоможуть» — підкреслила Ніна Кравченко.