Майже 50 мільйонів гривень надійшло в бюджет від платників Лисичанського регіону

«За перший квартал поточного року платниками м. Лисичанська до бюджету спрямовано 47,8 млн.грн.» — про це повідомила на прес-конференції, присвяченої підведенням підсумків роботи ДПІ у м. Лисичанську за I квартал 2014 року та декларуванню доходів громадян за 2013 рік начальник ДПІ у м. Лисичанську Олена Солоп.

Вона зауважила, що фахівцями інспекції здійснюється цілий комплекс заходів, направлених на добровільне та своєчасне наповнення бюджету. Так, з початку року платниками лисичанського регіону перераховано податків та зборів у сумі 11,9 млн. грн. — до державного бюджету, що на 0,3 млн.грн. або на 2,2 % більше, ніж надходження за аналогічний період минулого року та 35,9 млн. грн. — до місцевого бюджету.

Основні джерела доходу бюджетів склали: податок на додану вартість—6,7 млн.грн.; податок на прибуток —3,9 млн.грн.; акцизний податок—0,6 млн.грн.; податок на доходи фізичних осіб-30,2 млн. грн.; плата за землю-2,4 млн. грн.; єдиний податок-2,0 млн. грн.

«Налагодження партнерських відносин, спрямованих на підвищення податкової культури, сприяє добровільній сплаті податкових платежів, — відзначила О. Солоп, та нагадала присутнім, що відповідно до Податкового кодексу України до місцевих податків і зборів належать податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиний податок, збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності, збір за паркування та туристичний збір».

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області