Лисичанськ: з початку року у Центрі обслуговування платників надано понад 13 000 послуг

«На сьогоднішній день фахівцями ДПІ у м. Лисичанську надано 13 238 різноманітних послуг у Центрі обслуговування платників» — про це повідомила перший заступник начальника ДПІ у м. Лисичанську Ніна Кравченко.

Так 79,1 % (10 472 послуги) від усіх наданих у Центрі обслуговування платників послуг стосувались податкової звітності; 7,1 % (934 послуги) склала видача реєстраційних (ідентифікаційних) номерів облікової картки платника податків; 11,7 % (1556 послуг) — видача довідок, дозвільних документів та видача електронних ключів; 2,1 % (276 послуг) — надання різноманітних консультацій по роз’ясненню податкового законодавства, з яких: по сплаті податку на прибуток — 57 консультацій, по податку на додану вартість — 34, по оподаткуванню фізичних осіб — 84, щодо адміністрування ЄСВ — 101.

Також зареєстровано 126 книг обліку доходів та витрат, з яких 84 — з єдиного податку; видано 573 довідки про ведення підприємницької діяльності (про доходи, систему оподаткування, наявність заборгованості по платежам та ін.) і 121 довідка — про постанову на облік та зняття з обліку платників податків.

Крім того зареєстровано: 32 нових фізичних осіб — підприємців та 29 новостворених юридичних осіб;

10 реєстраторів розрахункових операцій; 52 книги обліку розрахункових операцій та 10 розрахункових книжок.

За словами Ніни Миколаївни «Сервісне обслуговування суб’єктів бізнесу є пріоритетним завданням роботи ДПІ у м. Лисичанську. Залишається незмінним і наше розуміння суті податкового сервісу: мінімізація документообігу, простота та прозорість процедур реєстрації, підвищення якості і культури обслуговування платників».

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області