У Лисичанську минулорічні надходження від сплати єдиного податку перевищено на 100 тисяч гривень

«На сьогоднішній день кількість підприємців-платників єдиного податку по лисичанському регіону складає 2594 чоловік. Серед представників малого бізнесу найбільш „улюбленою“ є 2 група єдиного податку — 1324 особи. Всього ж, для роботи, першу групу вибрали — 947 чоловік, другу, відповідно, — 1324, третю — 323 чоловіка» — про це розповів начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області Сергій Макаренко.

За його словами — «З початку поточного року лисичанські підприємці сплатили до бюджету 1372,7 тис. грн., перевищивши торішні надходження від цього податку на 100,0 тисяч гривень».

Динаміка зростання кількості суб’єктів підприємницької діяльності в м. Лисичанську за останні роки залишається позитивною. Так кількість підприємців — «спрощенців» станом на 1 березня 2013 року складала 2428 чоловік, а на сьогоднішній день їх зареєстровано вже — 2594. Збільшуються і податкові надходження від «спрощенців».

«Таким чином, саме помірні ставки платежів, спрощення системи адміністрування єдиного податку, мораторій на фактичні перевірки бізнесу, призвели не лише до збільшення кількості підприємців, але й до зростання надходжень до бюджету від сплати єдиного податку» — впевнений Сергій Олександрович.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області