Фахівці Лисичанської ДПІ продовжують боротися за легалізацію трудових відносин

«З метою підвищення працівникам регіону рівня заробітної плати та належного оформлення працівників на роботу, та, як наслідок, збільшення надходжень до бюджету, у податковій інспекції м. Лисичанська створено робочу групу, на засіданнях якої, за 2013 рік, були проведені заслуховування керівників всіх підприємств та фізичних осіб — підприємців, які виплачували заробітну плату нижче мінімальної. В результаті, кількість суб’єктів господарювання зазначеної категорії скоротилось на 66,1 відсотки, до бюджету додатково надійшло 56,9 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб» — про це повідомила начальник ДПІ у м. Лисичанську Олена Солоп під час проведення прес-конференції, присвяченої підведенням підсумків роботи відомства за 2013 рік.

Вона зауважила, що з метою детінізації трудових відносин, у ДПІ м. Лисичанська, на постійній основі, запроваджено моніторинг фінансово — господарської діяльності юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців, проводиться аналіз обстеження місць здійснення господарської діяльності, безпосередня бесіда з робітниками, використовується інформація з інших джерел. І як результат — легалізовано 784 найманих працівника, до бюджету додатково надійшло 153,7 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб

«Заробітна плата є одним з основних джерел доходів громадян. Вже не один рік поспіль органи податкової служби працюють над тим, як вивести зарплати „з тіні“ і припинити їх видачі „в конвертах“, адже Законом України від 23.01.1997р. № 20/97-ВР „Про оплату праці“ оговорено, що виплата мінімальної заробітної плати є обов’язковою вимогою на території усієї України для підприємств всіх форм власності і господарювання. Не нарахування заробітної плати у розмірі мінімальної — порушення соціальних гарантій громадян України» — акцентувала увагу присутніх Олена Солоп.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області