Податкова служба відповідає на запитання

Порядок взяття на облік в Міндоходів нерезидента у разі придбання корпоративних прав резидента.

ЗАПИТАННЯ: Чи підлягає взяттю на облік в органах доходів і зборів нерезидент у разі придбання корпоративних прав юридичної особи-резидента?

ВІДПОВІДЬ: Якщо компанія-нерезидент не здійснює господарської діяльності в Україні та не підпадає під визначення постійного представництва, т, у разі придбання корпоративних прав юридичної особи-резидента, ставати на облік у контролюючому органі не потрібно.

Місце перебування на обліку юрособи при розташуванні офісу в іншому районі.

ЗАПИТАННЯ: В якому органі доходів і зборів має перебувати на обліку юридична особа, якщо її місцезнаходження зареєстровано в одному адміністративному районі, а офіс і виробництво розташовані в інших районах?

ВІДПОВІДЬ: Юридична особа повинна стати на облік в органі Міндоходів за місцем розташування офісу, тобто місцезнаходженням (основне місце обліку), а також, в органі доходів і зборів за місцем розташування (реєстрації), у разі наявності, підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об’єктів оподаткування або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку).

Які податки та збори не сплачують платники ФСП.

ЗАПИТАННЯ: Які податки та збори не сплачують платники фіксованого сільськогосподарського податку?

ВІДПОВІДЬ: Відповідно до пункту 307.1 статті 307 Податкового кодексу України ( далі — ПКУ) платники фіксованого сільськогосподарського податку не є платниками таких податків і зборів:

а) податку на прибуток підприємств; б) земельного податку (крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються для ведення сільськогосподарського товаровиробництва); в) збору за спеціальне використання води; г) збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності ( у частині провадження торговельної діяльності).

Згідно з пунктом 307.2 статті 307 ПКУ податки і збори, не зазначені у пункті 307.1 цієї статті, сплачуються платником податку в порядку і розмірах, установлених ПКУ, а єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування — в порядку, визначеному Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганської області