У Лисичанську 362 власника житлової нерухомості вже провели звірку

«Державною податковою інспекцією у м. Лисичанську надіслано 1183 запрошення громадянам щодо звірки даних по обчисленню та сплаті суми податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. 362 власника житлової нерухомості міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля вже завітали до податкової інспекції та здійснили звірку кількості об’єктів житлової нерухомості та розміру їх житлової площі» — про це повідомила начальник ДПІ у м. Лисичанську Олена Солоп.

ДПІ у м. Лисичанську звертає увагу, що згідно з нормами Податкового кодексу України, обчислення суми податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з об’єктів оподаткування, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється контролюючим органом за місцем податкової адреси, тобто місцем реєстрації власника житлової нерухомості.

Податок сплачується за місцем розташування об’єкта оподаткування і зараховується до відповідного бюджету згідно з положеннями Бюджетного кодексу України.

Порядок нарахування та сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки регламентовано нормами статті 265 Податкового кодексу України.

Як зауважила Олена Григорівна — «Норма Податкового кодексу, згідно з якою житлова нерухомість, яка перебуває у власності як фізичних, так і юридичних осіб (у тому числі і нерезидентів) обкладається податком, набула чинності з 1 січня 2013 року.

Провести звірку громадяни за власним бажанням можуть до 31 грудня 2013 року включно. Якщо звірка не буде проведена, то податок буде нараховуватися відповідно до тієї інформації, яка наявна в Міндоходів».

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області