Електронна версія періодичного видання не звільняється від оподаткування ПДВ

ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області звертає увагу: відповідно до ст. 197 Податкового кодексу України звільняються від оподаткування операції з постачання (передплати) періодичних видань друкованих засобів масової інформації.

Законом України "Про інформацію" визначено, що інформаційна продукція-це матеріалізований результат інформаційної діяльності, призначений для задоволення потреб суб’єктів інформаційних відносин.

Інформаційною послугою є діяльність з надання інформаційної продукції споживачам з метою задоволення їхніх потреб.

Засоби масової інформації — це засоби, призначені для публічного поширення друкованої або аудіовізуальної інформації.

Згідно із Законом України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» під друкованими засобами масової інформації розуміють періодичні і такі, що продовжуються, видання, які виходять під постійною назвою, з періодичністю один і більше номерів протягом року на підставі свідоцтва про державну реєстрацію.

Друкований засіб масової інформації вважається виданим, якщо він підписаний до виходу в світ і видрукуваний будь-яким тиражем.

Електронна версія періодичного видання не вважається друкованим засобом масової інформації і являє собою окремий електронний засіб масової інформації, операції з розповсюдження якого фактично є інформаційною послугою та підлягають оподаткуванню податком на додану вартість у загальновстановленому порядку за ставкою 20%.

Аналогічне роз’яснення надано листом Міндоходів України від 07.10.13 № 12633/6/99-99-19-04-02-15.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області