Державна податкова інспекція у м. Лисичанську інформує

До уваги суб’єктів господарювання - користувачів РРО

ДПІ у м. Лисичанську нагадує: з 1 січня 2013 року, відповідно до вимог Закону України від 06.04.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», суб’єктам господарювання необхідно подавати до органів Міндоходів електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв’язку. Суб’єктам господарювання, які не виконали вимоги законодавства щодо модернізації касової техніки та не подають звітну інформацію по дротових або бездротових каналах зв’язку, нагадуємо, що 15 листопада 2013 року останній день подання звіту про використання РРО та книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) за жовтень 2013 року. Звертаємо вашу увагу, що з 1 січня 2014 року вводиться в дію п.9 ст.17 Закону №265, що передбачає застосування фінансових санкцій до платників податків які використовують при проведенні розрахунків РРО, які не відповідають вимогам вказаного Закону.

Для підприємців - загальносистемників: нова книга обліку доходів та витрат

ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області звертає увагу: фізичні особи-підприємці на загальній системі оподаткування зобов’язані зареєструвати нові книги обліку доходів та витрат у податковому органі за місцем своєї реєстрації. Ведення книги обліку доходів і витрат є обов’язковим. У ній за підсумком робочого дня здійснюються записи про отримані доходи та документально підтверджені витрати. Книга ведеться за вибором платника податків у паперовому або в електронному вигляді. Форма Книги затверджена наказом Міністерства доходів і зборів України від 16.09.2013р. № 481 «Про затвердження форми Книги обліку доходів і витрат, яку ведуть фізичні особи-підприємці, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, і фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та Порядку її ведення», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 01.10.2013р. № 1686/24218.

Надання податкової накладної до її реєстрації в єдиному реєстрі

ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області звертає увагу: платник податку –продавець, який здійснює операції з постачання товарів або послуг, на вимогу покупця може надавати податкові накладні до їх реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних. Нагадаємо, що реєстрація податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних здійснюється протягом 15 календарних днів з дати їх складання. Вимоги щодо реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних визначено п.112 розділу XX Податкового кодексу.

Переваги електронної перевірки

ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області звертає увагу: платники податків, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, з 1 січня 2014 року матимуть можливість для проведення електронної перевірки.

Для цього платник повинен подати заяву до територіального органу Міндоходів, в якому він перебуває на обліку. Заява подається за 10 календарних днів до початку проведення перевірки. Переваги електронної перевірки: дистанційне обслуговування платників податків; мінімізація впливу людського фактору; підвищення якості проведення перевірки; зменшення терміну проведення перевірки; впевненість у правильності та повноті оподаткування здійснених фінансово-господарських операцій; зниження адміністративного навантаження на платника. Електрона перевірка для платників податків передбачена пп. 75.1.2 п.75.1 ст. 75 Податкового кодексу від 2 грудня 2010 року № 2755-VI (зі змінами та доповненнями).

Кинологи Луганской таможни Миндоходов выявили нарушений на 41 тыс.грн.

ГНИ в г. Лисичанске ГУ Миндоходов в Луганской области сообщает: с начала года с привлечением служебных собак осмотрено более 4 тыс. транспортных средств, в том числе 12 самолетов сообщением Москва-Луганск-Москва и Луганск-Анталия-Луганск. Специалисты Миндоходов отмечают, что использование природных возможностей собак - эффективное средство предупреждения контрабанды и таможенных правонарушений. Например, с помощью кинологических команд в январе-октябре текущего года было выявлено два факта незаконного перемещения через таможенную границу наркотических средств. Всего за 10 месяцев 2013 года специалисты кинологического обеспечения области выявили 33 нарушения таможенных правил. Предметы правонарушений изъяты.

На таможенной границе идет активная борьба с контрабандой наркотиков.

ГНИ в г. Лисичанске ГУ Миндоходов в Луганской области сообщает: на таможенной границе идет активная борьба с контрабандой наркотиков. По словам начальник Луганской таможни Юрия Арефьева- с начала года выявлено 12 фактов незаконного перемещения через границу наркотических средств и прекурсоров (веществ, используемых при изготовлении, производстве или переработке наркотических средств и психотропных веществ). До единого реестра уголовных дел внесено 9 сообщений об уголовных правонарушениях. Кроме того, в январе-сентябре 2013 года специалисты таможни остановили 10 попыток незаконного перемещения психотропных лекарственных средств «Феназепам», «Прозепам», «Сибазон» и «Гидазепам». За тремя случаями незаконного перемещения «Феназепама» направлено уведомление об уголовных правонарушениях. «Чтобы скрыть свои преступные действия, - рассказал Юрий Арефьев, - некоторые нарушители законодательства предоставляют таможенного контроля документы с заведомо ложными данными. Так, недавно во время прохождения таможенных процедур наши сотрудники разоблачили юридическое лицо, которое по поддельной документации пыталась через таможенную границу незаконно перевезти медицинский препарат «Т-Федрин» стоимостью более 830 тыс. грн.».

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області