Податкові надходження від підприємців - "спрощенців" у Лисичанську зросли

«Динаміка зростання кількості суб'єктів підприємницької діяльності в м. Лисичанську за останні роки залишається позитивною. Так кількість підприємців – «спрощенців» станом на 1 листопада 2012 року складало 2515 чоловік, а на сьогоднішній день їх зареєстровано вже - 2531. Збільшуються і податкові надходження від «спрощенців». Після переходу на нову модель спрощеного оподаткування лисичанські підприємці сплатили до бюджету 5497,2 тис. грн., перевищивши торішні надходження від цього податку на 708,6 тис. грн.» - про це розповів начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області Сергій Макаренко.

У лисичанському регіоні серед представників малого бізнесу найбільш «улюбленою» є 2 група єдиного податку – 1294 особи. Всього ж, для роботи, першу групу вибрали – 931 чоловік, другу, відповідно, - 1294, третю - 306.

За словами начальника управління - «Вибір європейського шляху в реформуванні податкової служби і ґрунтовний перегляд форм і методів роботи сприяють, з одного боку, реорганізації всіх складових діяльності міністерства, а з іншого - формуванню у суспільстві нового світогляду щодо розрахунків з бюджетом, стабільному і ритмічному наповненню державної казни та виконанню бюджетних призначень».

«Таким чином, саме помірні ставки платежів, спрощення системи адміністрування єдиного податку, мораторій на фактичні перевірки бізнесу в адаптаційний період, призвели не лише до збільшення кількості підприємців, але й до зростання надходжень до бюджету від сплати єдиного податку» - впевнений Сергій Олександрович.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області