У Лисичанську легалізовано працю 514 найманих осіб

«З початку поточного року фахівцями управління доходів і зборів з фізичних осіб у ході проведення співбесід зі 177 суб’єктами господарювання легалізовано працю 514 найманих осіб, з наступною добровільною сплатою податків до бюджету у сумі 105,1 тис. грн.» — про це повідомив виконуючий обов’язки начальника Управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську Михайло Мельник під час проведення брифінгу за темою «Підсумки роботи ДПІ у м. Лисичанську за 3 квартал 2013 року».

Фахівці лисичанської ДПІ, разом з представниками Пенсійного фонду та органів місцевої влади здійснюють цілий комплекс заходів, направлених на повноту і своєчасність сплати до бюджету сум податку на доходи фізичних осіб, легалізацію заробітної плати та підвищення її рівня до законодавчо встановленого. Діють «телефони довіри»; проводиться роз’яснювальна робота; зустрічі з керівниками підприємств, установ, організацій; виявлення платників податку-юридичних осіб, які не виплачують заробітну плату найманим працівникам та не перераховують до бюджету податок з доходів фізичних осіб чи перераховують його у незначних розмірах.

«Найважливішим результатом такої роботи є підвищення соціальної свідомості як суб’єктів господарювання так і самих найманих працівників, адже офіційне працевлаштування та легальна заробітна плата, які є одними з важливих важелів соціального захисту працюючих, нададуть змогу скористатися своїм трудовим правом та соціальними гарантіями а у майбутньому — збільшать пенсійні накопичення громадян» — підсумував свій виступ Михайло Мельник.

Інформаційно-комунікаційний сектор ДПІ у м. Лисичанську

ГУ Міндоходів у Луганській області