Платити податки треба своєчасно

«Платник податків і зборів зобов’язаний подавати податкову звітність у встановлений законодавством строк. Якщо платник подав звітність з порушенням цих строків, але до закінчення граничного терміну сплати (останнього дня сплати) податкового зобов’язання, то суму зазначену у такій декларації, він повинен сплатити не пізніше останнього дня сплати» — на цьому акцентував увагу платників податків заступник начальника ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходов в Луганській області Богдан Хома.

Термін сплати настає протягом 10 календарних днів за останнім днем відповідного граничного строку подання декларації. Якщо платник подає звітність з порушенням строків та після граничного терміну сплати, суму податкового зобов’язання він повинен сплатити до того, як подасть цю звітність, оскільки граничний термін сплати вже минув. Податок чи збір, що не був сплачений у визначений строк, вважається своєчасно не сплаченим.

«Платити податки треба своєчасно. Питання строку сплати податкового зобов’язання визначено статтями 31 та 57 Податкового кодексу України. Загалом, на сьогоднішній день, на обліку у ДПІ м. Лисичанська, перебуває 5636 платників податків, з яких 1094 юридичних осіб та 4542 фізичних осіб» — повідомив Богдан Михайлович.

Інформаційно-комунікаційний сектор ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області