Від сплати збору за першу реєстрацію транспортних засобів до місцевого бюджету надійшло 290,3 тис.грн.

Після першої реєстрації в Україні транспортних засобів юридичним особам необхідно в десятиденний строк подати розрахунок суми збору за такі транспортні засоби. Розрахунок подається до відповідного територіального органу Міндоходів України за місцезнаходженням юридичної особи та за місцем реєстрації транспортного засобу. Слід звернути увагу на те, що до розрахунку обов’язково додаються копії реєстраційних документів, завірені відповідним уповноваженим державним органом України, який проводив реєстрацію транспортного засобу« — на цьому акцентував увагу присутніх на семінарі, який нещодавно відбувся у ДПІ м. Лисичанська, начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходов в Луганській області Сергій Макаренко.

Від сплати збору за першу реєстрацію звільняються транспортні засоби будинків — інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів, дитячих будинків-інтернатів, пансіонатів для ветеранів війни і праці, геріатричних пансіонатів, реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів, що фінансуються з державного та місцевого бюджетів.

«Загалом, на сьогоднішній день, по ДПІ у м. Лисичанську зареєстровано 180 транспортних засобів, з яких 12 транспортних засобів належить юридичним особам та 168 — фізичним. За сім місяців поточного року, від сплати цього збору, до місцевого бюджету надійшло 290,3 тисячі гривень» — повідомив Сергій Олександрович.

Інформаційно-комунікаційний сектор ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області