Зусиллями лисичанських фахівців Міндоходів до сплати в бюджет донараховано 312,1 тис.грн ПДФО

«Отримання легальної заробітної плати та укладання офіційних трудових угод залежить, насамперед, від самих громадян, які повинні розуміти: отримання заробітної плати „в конвертах“ та неофіційні трудові відносини ведуть до позбавлення соціальних гарантій, оплачуваних відпусток та лікарняних, можливості оформити кредит, а також гідної пенсії»- з такими словами звернулася до присутніх на засіданні «круглого столу» Ірина Філімонова — заступник начальника ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області.

Фахівці лисичанської ДПІ, разом з представниками Пенсійного фонду та органів місцевої влади здійснюють цілий комплекс заходів, направлених на повноту і своєчасність сплати до бюджету сум податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та легалізацію заробітної плати. Діють «телефони довіри»; проводиться роз’яснювальна робота; зустрічі з керівниками підприємств, установ, організацій; виявлення платників податку-юридичних осіб, які не виплачують заробітну плату найманим працівникам та не перераховують до бюджету податок з доходів фізичних осіб чи перераховують його у незначних розмірах.

«З початку 2013 року від небайдужих громадян надійшло 5 звернень про порушення трудових прав. У ході перевірки інформації по зверненнях було виявлено 9 неоформлених найманих працівників, а також встановлено факти виплати заробітної плати „в конвертах“ без обов’язкових платежів та відрахувань. В результаті, до сплати, було донараховано 19,8 тисяч гривень, які у повному обсязі надійшли до бюджету. Всього, по лисичанському регіону, до сплати в бюджет донараховано 312,1 тисяча гривень ПДФО» — повідомила Ірина Анатоліївна.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганської області