ПОДАТКОВА СЛУЖБА ВІДПОВІДАЄ НА ЗАПИТАННЯ

Пільгове застосування нульової ставки оподаткування до 2016 року

ЗАПИТАННЯ: Чи передбачене пільгове застосування нульової ставки оподаткування до 2016 року для новостворених та діючих платників податку, а також колишніх платників єдиного податку?

ВІДПОВІДЬ: На період з 01.04.2011р. до 01.01.2016р. застосовується ставка 0 % для платників податку, у яких розмір доходів наростаючим підсумком з початку року не перевищує 3 мільйонів гривень та розмір нарахованої за кожний місяць звітного періоду заробітної плати працівників є не меншим, ніж 2 мінімальні заробітні плати, якщо такі платники відповідають одному з критеріїв:

а) утворені після 1 квітня 2011р.;

б) діючі, у яких протягом 3 послідовних попередніх років (або протягом усіх попередніх періодів, якщо з моменту їх утворення пройшло менше 3 років), щорічний обсяг доходів не перевищує 3 мільйонів гривень, та у яких середньооблікова кількість працівників протягом цього періоду не перевищувала 20 осіб;

в) які були зареєстровані платниками єдиного податку у період до набрання чинності цим Кодексом та у яких за останній календарний рік обсяг виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) становив до 1 мільйона гривень та середньооблікова кількість працівників становила до 50 осіб.

При цьому застосування нульової ставки не поширюється на суб’єктів господарювання, які:

  • утворені в період після набрання чинності цим Кодексом шляхом реорганізації (злиття, поділу, виділення, перетворення), приватизації та корпоратизації;
  • здійснюють окремі види діяльності, визначені в пункті 154.6 Податкового кодексу України.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганської області

Відповідальність за порушення законодавства про звернення громадян

ЗАПИТАННЯ: Чи передбачена відповідальність посадових осіб за порушення законодавства про звернення громадян?

ВІДПОВІДЬ: Згідно зі статтею 24 Закону України від 01.10.1996 № 393/96/ВР «Про звернення громадян» посадові особи, винні у порушенні вимог цього Закону, несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність, передбачену законодавством України.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганської області