ПОДАТКОВА СЛУЖБА ВІДПОВІДАЄ НА ЗАПИТАННЯ

Видача чека покупцю товарів

ЗАПИТАННЯ: Які документи повинен надавати підприємець платник єдиного податку на вимогу покупців за надані послуги (при продажі товарів) та яка передбачена відповідальність у разі невидачі відповідних документів?

ВІДПОВІДЬ: Фізична особа – підприємець – платник єдиного податку зобов’язаний надати покупцю товарів (послуг) за його вимогою чек, накладну або інший письмовий документ, що засвідчує придбання прав власності на них від продавця до покупця. У разі, не видачі на вимогу покупця товарів (послуг) відповідного документу фізичні особи – підприємці, які сплачують єдиний податок, притягаються до відповідальності, передбаченої Законом України від 12 травня 1991 року № 1023-XII «Про захист прав споживачів».

Розстрочення та відстрочення сплати податкового боргу

ЗАПИТАННЯ: Чи дозволяється розстрочення та відстрочення сплати податкового боргу стосовно податків і зборів (обов’язкових платежів) згідно з нормами Податкового кодексу України ?

ВІДПОВІДЬ: Органи державної податкової служби мають право надавати розстрочення та відстрочення грошових зобов’язань або податкового боргу.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганської області