Часу для запровадження РРО ще достатньо

На сьогодні у Лисичанську використовується 261 касовий апарат: юридичними особами, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зареєстровано 80 реєстраторів розрахункових операцій (РРО); ще 181 — приватними підприємцями. З початку року до системи зберігання і збору даних від РРО вже підключено 124 реєстратора, що складає 47,5 % від загальної кількості зареєстрованих РРО.

«Запровадження в Україні електронної звітності з РРО відповідає світовим тенденціям у розвинутих країнах. Ця система повинна працювати та адекватно контролювати доходи українського бізнесу. Тим паче, що для підприємців вона забезпечить зменшення кількості перевірок», — з цього почала розмову про внесені зміни до терміну настання відповідальності за неподання електронної звітності з РРО Ірина Філімонова — заступник начальника ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області.

Згідно із Законом України № 357-VII, фінансова відповідальність настає з 1 січня 2014 року. До цього часу за неподання електронної звітності платників, які використовують касові апарати, не штрафуватимуть. Також нагадуємо, що 8 липня поточного року затверджено Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій. У Державному реєстрі, на сьогодні, знаходиться 53 моделі касової техніки, що відповідають сучасним вимогам та забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів доходів і зборів. Перелік моделей реєстраторів розрахункових операцій, дозволених до використання, розміщено на порталі Міндоходів (http://minrd.gov.ua/dovidniki—reestri—perelik/reestri/94957.html).

Відповідно до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій, який затверджено наказом Міндоходів № 249 від 08.07.2013р. всі РРО, які не будуть оснащені модемами, будуть вилучені із Держреєстру з 01.10.2013р., оскільки вони не забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів ДПС відповідно до вимог, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 08.10.2012р. № 1057 «Про затвердження Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій».

«Шановні підприємці! Не чекайте останнього дня, приведіть свою касову техніку у відповідність з вимогами чинних нормативно — правових актів», — зауважила Ірина Анатоліївна.

Інформаційно-комунікаційний сектор ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області