Ухилятися від податку - собі дорожче

«Зі створенням Міністерства доходів і зборів України ми маємо можливість об’єднати податковий та митний аудит і суттєво зменшити кількість візитів на підприємства, водночас підвищивши ефективність контрольний — перевірочної роботи. За останні роки в Україні кількість податкових планових перевірок скоротилася втричі, а кількість митних оглядів товарів — в шість разів», — з цього почала розмову про роботу свого відділу Ольга Олександрівна Кирюхіна, начальник відділу податкового аудиту ДПІ в м. Лисичанську.

За словами начальника відділу, з початку року співробітниками Лисичанської податкової інспекції ГУ Міндоходів у Луганській області проведено 4 виїзних планових та 38 позапланових перевірок. За результатами здійснених перевірок донараховано до бюджетів усіх рівнів 7286,2 тис. грн., з них податку на прибуток 355,6 тис. грн. податку на додану вартість 6925,4 тис.грн., інших податків 5,2 тис.грн. За рахунок контрольно-перевірочної роботи управлінням податкового контролю спрямовано до бюджету 2145 тис.грн.

З початку 2013 року за результатами перевірок підприємств — «транзитерів», які формують «ризиковий» кредит для третіх осіб встановлено відсутність реального здійснення господарських операцій на загальну суму ПДВ 1259,3 тис. грн. та суму податкового зобов’язання з податку на прибуток 1337,4 тис.грн.. Акти, у яких відображено відсутність реального здійснення господарських операцій направлені по ланцюгу постачання до підприємств — «вигодонабувачів»

«Підвищити якість і зменшити строк проведення аудиту ми плануємо за рахунок запровадження електронних перевірок. А також внаслідок скоординованої праці, у тому числі з іншими контролюючими органами, можна отримати бажаний результат — від цього значною мірою залежатимуть прозорість фінансової та економічної системи в України і наповнення державної казни» — впевнена Ольга Кирюхіна.

Інформаційно-комунікаційний сектор ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області