Робота зі зверненнями громадян – один із важливих напрямів роботи податківців

«Одним із важливих напрямів роботи ДПІ у м. Лисичанську є організація роботи зі зверненнями громадян та упередження фактів порушення законодавства, захист прав і законних інтересів громадян. На сьогодні основним завданням є забезпечення кваліфікованого, неупередженого, об’єктивного і своєчасного розгляду звернень громадян з метою оперативного вирішення порушених в них питань, задоволення законних вимог платника» — про це повідомив Олександр Юрійович Батуков — начальник відділу обслуговування платників податків ДПІ у м. Лисичанську.

До ДПІ у м. Лисичанську с початку року надійшло 6 письмових звернень. Повторних звернень не надходило. Письмові звернення стосувались питань, пов’язаних з наданням роз’яснень при застосуванні штрафних санкцій за актами перевірок (3 звернення), можливості працювати на спрощеній системі оподаткування (1 звернення), надання інформації про сплату податків та місцезнаходження одного з підприємств м. Лисичанська (1 звернення), ухилення від сплати податків та невиплата заробітної плати (1 звернення). На всі питання були своєчасно надані роз’яснення.

З початку року до ДПІ у м. Лисичанську надійшла 1 скарга від приватного підприємця щодо оскарження податкового повідомлення-рішення за актом перевірки, яка розгляду не підлягає відповідно до п.56.2 ст. 56 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755- VI зі змінами та доповненнями.

Посадовими особами ДПІ у м. Лисичанську у кімнаті «Приймальня громадян», згідно затвердженого графіка, проводиться особистий прийом громадян та виїзні особисті прийоми громадян керівництвом ГУ Міндоходів у Луганській області. Щоквартально у засобах масової інформації розміщується інформація щодо особистого прийому громадян посадовими особами органів ГУ Міндоходів у Луганській області.

«Робота зі зверненнями громадян — важлива складова у діяльності податкової служби, таким чином забезпечується зворотній зв’язок із громадськістю. Співробітники Лисичанської податкової інспекції ГУ Міндоходів у Луганській області зацікавлені в зростанні довіри до податкової як до сервісної служби зокрема, та як до державної установи в цілому», — підкреслив Олександр Батуков.

Інформаційно — комунікаційний сектор ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області