На 1 млн.199,2 тис.грн. зменшився податковий борг Лисичанських підприємств

«Всі заходи направлені на те, щоб при забезпеченні дотримання інтересів держави щодо виконання податкових зобов’язань платниками, не припинити діяльність суб’єктів господарювання. Податкова служба України зацікавлена у створенні сприятливих умов ведення бізнесу та дотримується позиції найменшого втручання у діяльність бізнес — структур», — про це сказав Олександр Батуков начальник відділу погашення податкового боргу ДПІ у м. Лисичанську .

Сумлінне ставлення до сплати, встановлених законодавством податків, демонструє не кожен платник, а це означає, що бюджет різних рівнів не доодержує значні суми. Найбільшу заборгованість перед бюджетом, станом на 1 червня 2013р. мають такі великі підприємства, як:

  • ВАТ «Лисичанська сода» (ліквідатор: Клименко М. А.) — 56,4 млн. грн.;
  • ВАТ «Лисичансьвугілля» (керівник: Ковшарь В. В. — 5,9 млн. грн.;
  • ВАТ «Лисичанський завод ГТВ» (ліквідатор: Клименко М. А.) — 29,5 млн. грн.;
  • КСП «Лисичанськводоканал» (керівник: Чернопятко О. П. ) - 8,6 млн. грн.;
  • КП «Лисичанськтепломережа» (керівник: Панаіт А.В.) — 6,3 млн. грн.

Податковою службою здійснюється комплекс заходів щодо упередження зростання та скорочення податкового боргу. Так з початку року підготовлено та направлено до суду 17 позовів на стягнення коштів з банківських рахунків боржників на загальну суму 8490,9 тис.грн., стягнуто в рахунок погашення податкового боргу 1290,3 тис. грн., в т.ч. інкасовими дорученнями — 692,4 тис.грн.

Станом на 1 червня 2013 року у Лисичанську налічується 84 підприємства — боржника, податковий борг яких складає 124,3 млн. грн.: 20 % цієї суми — активний податковий борг комунальних підприємств міста та ВАТ «Лисичанськвугілля», інші 80 % відносяться до пасивного боргу — це 13 ФОП — банкрутів та підприємств, які ліквідуються або не працюють.

За 5 місяців 2013 року, завдяки зусиллям фахівців ДПІ у м. Лисичанську, податковий борг зменшився, у порівнянні з початком року, на 1 млн. 199,2 тис. грн.

«Серед пріоритетних завдань податкової служби — скорочення податкового боргу суб’єктів господарювання, забезпечення надходжень відповідних сум до бюджетів усіх рівнів. Для виконання цих завдань необхідна чітка та скоординована робота всіх підрозділів податкової інспекції», — акцентував податківець.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Лисичанську