Електронна контрольна стрічка – це швидко, зручно, економно

«Впровадження електронної касової контрольної стрічки заощадить не лише кошти, а й дорогоцінний час клієнтів», — наголошують податківці ДПІ у м. Лисичанську.

Технічною комісією доручено уповноваженій організації ДП «Укрелеком» попередити виробників касової техніки про можливість вилучення з Державного реєстру тих моделей РРО, які до 1 липня 2013р. не забезпечуватимуть передачу дротовими або бездротовими каналами зв’язку до податкових органів контрольно-звітної інформації. Відповідно і використання під час розрахунків РРО, не внесених до Державного реєстру РРО, суперечить вимогам законодавства.

З 05.03.2013р. набрав чинності наказ ДПС України, яким затверджено у новій редакції Державний реєстр РРО з урахуванням моделей реєстраторів, внесених відповідними наказами ДПС України та рішеннями Державної комісії з питань електронних систем і засобів контролю та управління товарним і грошовим обігом при Кабінеті Міністрів України. Визнано таким, що втратив чинність, наказ ДПС України від 21.12.2012р. № 1159. Оновлений Державний реєстр РРО розміщено на сайті «Вісника» (www/visnuk.cоm.ua).

Суб’єктам господарювання слід завчасно подбати про доопрацювання касової техніки або придбання нової, яка забезпечуватиме передачу контрольної звітної інформації до органів ДПС.

Податкова нагадує, що інформація про використання РРО передаватиметься до органів ДПС не електронною поштою, як інша звітність платників податків, а на базі технології, розробленої Нацбанком України та затвердженої наказом Мінфіну України від 08.10.2012р. № 1057. Вимоги щодо подання звітності про застосування РРО, що створюють контрольну стрічку в електронному вигляді, стосуються лише тих суб’єктів господарювання, які відповідно до законодавства зобов’язані застосовувати РРО при проведенні розрахунків. Сфери застосування РРО не змінюються.

Сектор взаимодействия со СМИ и общественностью ГНИ в г. Лисичанске