Звітність в електронному вигляді – головний напрямок роботи

«Одним з головних напрямків роботи податкової служби сьогодні є впровадження новітніх технологій з виконання податкових зобов’язань шляхом надання платниками податків звітності в електронному вигляді», — про це повідомила начальник відділу інформатизації та обліку платників податків Світлана Віблая.

На сьогоднішній день реалізується багато проектів, спрямованих на модернізацію та технічне вдосконалення роботи податкових органів. Одним із яких є подання податкової звітності в електронному вигляді. Богато платників податків уже оцінили переваги електронного документообігу. С початку року в ДПІ у м. Лисичанську оформлено 559 договорів з платниками податків про забеспеченя надання звітності засобами Інтернет — зв’язку. За останній звітний період, засобами е-mail, звітували 97,5% від усього загалу платників ПДВ. А на тих, хто ще не приєднався до передових технологій, чекають фахівці Луганського Центру сертифікації ключів ДПС Укрїни. Платники податків можуть швидко і безкоштовно отримати Електронний цифровий підпис, а також освоїти технологію подання звітності в електронному вигляді на тренінгах, які запропоновані суб’ектам підприємницької діяльності. Попередній запис платників відбувається за телефоном (0642) 59-97-73. Саме завдяки таким сучасним послугам, платники витрачатимуть менше часу на сплату податків і подання звітності.

За словами Світлани Віблої, зазначені перетворення надають платникам низку переваг, спілкування з податковою службою стане легким, необтяжливим процесом, а застосування сучасних ІТ-технологій нівелюватиме будь-які прояви бюрократизму чи корупції

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Лисичанську ДПС у Луганскій області