Модернізації податкової служби та акцентам укладання договорів оренди землі було присвячено засідання "круглого столу" у Лисичанську

"Одним з головних завдань, визначених Президентом України для податкової служби,- є налагодження партнерських взаємовідносин з платниками податків",- такими словами розпочав засідання «круглого столу» заступник начальника податкової інспекції Хома Богдан Михайлович.

На зустрічі були присутні начальник управління власності Лисичанської міської ради Гречко Тетяна Олександрівна та прідставники бізнес-структур у сфері оптової та роздрібної торгівлі, надання послуг.

Важливим кроком на шляху перетворення податкової служби з фіскальної на сервісну є створення у м.Лисичанську, як і по всій країні, Центрів обслуговування платників податків, робота яких позитивно впливає на формування нової податкової культури, докорінно змінює ставлення суспільства до податкової служби та виводить її роботу на принципово новий, більш високий рівень. Також податківець розповів про роботу сервіса «Пульс податкової».

«Ми не уникаємо діалогу з платником. Ми налагоджуємо нові ефективні канали комунікацій з платником податків, оскільки зацікавлені у зворотному зв’язку, в оцінюванні наших дій».

Будь — хто з громадян, підприємців можуть зателефонувати на «гарячу лінію» «Пульс податкової» за телефоном (044) 2840007 і висловити свої пропозиції та побажання щодо роботи служби або поставити запитання. І вже протягом робочого дня людина отримає відповідь на свій дзвінок. В ДПІ створено всі умови для оперативного розгляду звернень та їх позитивного вирішення.

Також заступник керівника зазначив, що згідно ст.144 Конституції України: «Органи місцевого самоврядування в межах повноважень, визначених законом, приймають рішення, які є обов’язковим до виконання на відповідній території», але, нажаль, є таки підприємства, котрі свідомо ухиляются від укладання додаткових угод до договорів орендн земельних ділянок при переході на нові ставки орендної плати. Ставки орендної плати за землю встановлюются органом місцевого самоврядування. Договори орендної плати за землю укладаються між органами виконавчої влади та підприємствами, або підприємцями — фізичними особами. Підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки. Контроль же за вірностю та своєчасностю уплати здійснює податкова інспекція.

Наприкінці зустрічі Богдан Хома висловив подяку всім присутнім за участь у засіданні «круглого столу» та звернувся з проханням проаналізувати стан укладання договорів оренди земельних ділянок на своїх підприємствах та не допускати порушення вимог чинного законодавства.

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Лисичанську ДПС у Луганскій області