Спрощена система – народна система оподаткування

Про це повідомив начальник ДПІ у м. Лисичанську Олександр Легков.

Все більш громадян, розпочинающих підприємницьку діяльність, обирають спрощену систему оподаткування.

Законом № 4014, який набрав чиності з 01.01.2012р., внесено зміни до Податкового кодексу та інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності.

Суб’єкти господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, поділяються на групи платників єдиного податку з різними ставками податку, з відповідними обмеженнями за обсягами доходу, видами діяльності, кількістю найманих працівників тощо.

«З огляду на позитивну динаміку зросту кількості зареєстрованих платників податків на спрощеній системі оподаткування, ми можемо бути впевнені — ця система оподаткування буде жити» - сказав податківець.

«Так у другому кварталі 2012 року в ДПІ у м. Лисичанську зареєстровано платників єдиного податку на 48 громадян більше порівняно з першим кварталом цього року і така позитивна динаміка сама говорить за себе — підвищення рівня податкового сервісу, спрощення процедури адміністрування, налагодження партнерських відносин з бізнесом — це ті критерії, які, в першу чергу, сприяли підвищенню ефективності роботи інспекції в цілому» — зазначив Олександр Легков.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Лисичанську ДПС у Луганській області