У Лисичанську відбувся семінар присвячений трансформуванню сфери оподаткування

Трансформуванню сфери оподаткування відповідно до європейських стандартів та кардинальній зміні іміджу державної податкової служби був присвячений семінар у м. Лисичанську.

«Ключовим завданням, яке стоїть на сьогодняшній день перед податківцями є кардинальна зміна іміджу державної податкової служби, як системи. З метою забезпечення зручного ведення бізнесу ми маємо остаточяно відійти від фіскального методу роботи та трансформувати сферу оподаткування відповідно до європейських стандартів» — з таким вступним словом звернувся до присутніх на загальному семінарі для міст Лисичанськ, Новодружеськ та Привілля, начальник Лисичанської ДПІ Олександр Легков.

«Сучасність вимагає нових підходів до організації роботи, адже податкова має стати ефективним органом, з чітко налаштованим механізмом, який дозволить якісно, а головне — оперативно обслуговувати платників податків. Саме цей крок може докорінно змінити імідж податкової служби в очах суспільства. Податкова служба має стати ефективним органом, з чітко налаштованим механізмом, який дозволить якісно, а головне — оперативно обслуговувати платників податків. І на цьому шляху, одним із пріоритетних напрямків, прискорення прийняття та обробки документів є надання податкової звітності в електронному вигляді. Переважна більшість платників, зареєстрованих у ДПІ м. Лисичанська вже давно працює в режимі здавання звітності засобами Інтернет.

На сьогодняшній день, засобами Е-mail, звітують 97,5 % від усіх платників ПДВ» — повідомив податківець.

На семінарі обговорювались актуальні питання оподаткування юридичних та фізичних осіб, зміни щодо застосування спрощеної системи оподаткування, податкової звітності, необхідності легалізації найманих працівників та недопущення виплати заробітної плати «в конвертах», забезпечення реалізації гарантій оплати праці та відповідальності за порушення податкового законодавства.

Було приділено увагу і питанню поліпшення інвестиційного клімату та рівня інвестиційної активності в Україні, заходам, що вживаються органами ДПС щодо поліпшення інвестиційного клімату, зокрема для підприємств з іноземними інвестиціями, про системну протидію корупції та хабарництву в органах ДПС, ефективності та перевагам автоматичної системи відшкодування ПДВ, праву громадян на звернення до органів ДПС та доступу до публічної інформації, можливості отримання консультацій та повідомлення про неправомірні дії працівників податковаої служби в Інформаційно-довідковому департаменті ДПС України, роботу сервісу антикорупційного проекту «Пульс податкової».

«Державна податкова служба особливу увагу приділяє налагодженню партнерських відносин з громадськістю та платниками податків.

Враховуючі те, що надважливе значення для своєчасного і повного надходження податків, зборів (обов’язкових платежів) до бюджету має створення належних умов для добровільного виконання платниками податків вимог податкового законодавства у Центрах обслуговування платників податків встановлено спеціальні скриньки „Для заяв та пропозицій“, в яких підприємці зможуть залишати свої побажання та пропозиції щодо удосконалення податкового законодавства та поліпшення роботи органів ДПС. І ми, податківці, щиро сподіваємося на те, що така форма обслуговування платників податків сприятиме формуванню позитивної громадської думки з приводу діяльності державної податкової служби взагалі, і Державної податкової інспекції у м. Лисичанську зокрема» — зауважив Олександр Легков.

Семінар пройшов в атмосфері щирого обговорення. Було розповсюджено різноманітну друковану продукцію, примірники газети «Налоговый калейдоскоп» та журналу «Вісник податкової служби України», надані вичерпні відповіді на усі поставлені запитання.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Лисичанську ДПС у Луганській області