Відбулось спілкування податківців з платниками податків

Податківці м. Лисичанська провели семінар у Лисичанському Центрі сприяння підприємництву для платників податків, які розпочинають свою підприємницьку діяльність на тему: «Оподаткування підприємницької діяльності. Новації в обчисленні та адмініструванні податків. Звітність в електронному вигляді».

Перед початком семінару слухачам надали друковану продукцію, виготовлену фахівцями ДПІ, примірники газети «Налоговый калейдоскоп», запропонували взяти участь у соціологічному опитуванні щодо діяльності органів ДПС.

У ході семінару платники податків були ознайомлені з актуальними питаннями, які найчастіше виникають у суб’єктів господарювання при складання податкової звітності, з деякими змінами та новаціями у податковому законодавстві. Крім цього, учасники семінару неодноразово торкались проблеми одержання заробітної плати «в конвертах». Як зазначила завідувач сектору масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Людмила Величко, якщо сьогодні не припинити виплати неофіційної заробітної плати, то завтра країна не матиме якісного обслуговування, розвитку інфраструктури, збільшення заробітної плати працівників освіти, науки, культури. Вона попередила підприємців, які планують залучити до своєї діяльності найманих працівників, про недопущення «конвертних» виплат, адже за такі дії передбачена адмінистративна, і навіть, кримінальна відповідальність.

Під час проведення семінару до присутніх була доведена інформація про впровадження централізованої системи подачі податкової звітності в електронному вигляді, у зв’язку з чим фахівці ДПІ переконливо роз’яснили платникам податків переваги надання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку.

Наприкінці семінару слухачів ознайомили з графіком роботи податкової інспекції, графіком прийому громадян посадовими особами ДПІ в м. Лисичанську та ДПА в Луганській області, розповіли про можливість отримання консультацій у Інформаційно — довідковому департаменті державної податкової служби по безкоштовному (зі стаціонарних телефонів) багатоканальному телефону (0-800-501-007). Після чого лектори надали грунтовні та вичерпні відповіді на запитання учасників семінару.

Аудиторія слухачів залишилася задоволеною наданням змістовних відповідей та отриманням друкованої продукції, податківці, в свою чергу, вважають, що проведення таких семінарів сприяє налагодженню прозорих, партнерських стосунків. Вони дають змогу платникам податків оцінити переваги добровільної та своєчасної сплати податків, забезпечити відкритий діалог між бізнесом та владою.

Л. В. Величко — завідувач сектору ДПІ в м. Лисичанську