Прогресивна методика надання звітності

Подання звітності в електронному вигляді — це економія часу та зменшення витрат, як для платників податків, так і для органів податкової служби.

Для подання звітності в електронному вигляді, потрібно лише мати: доступ до мережі Інтернет, спеціалізоване програмне забезпечення для формування податкових документів в електронному вигляді у затвердженому форматі (стандарті), засіб криптографічного захисту інформації, чинні посилені сертифікати ключів для платника податків і його посадових осіб та договір про визнання електронних документів.

Звітність, надіслана до податкового органу електронною поштою через мережу Інтернет із застосуванням посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису, не потребує дублювання на паперових носіях.

Така система передачі електронних звітів значно прискорює здачу звітності та забезпечує отримання відповідних квитанцій про підтвердження дати та часу подання звіту, надає можливість оперативно отримати інформацію про стадію проходження електронного звіту та гарантує, що звіт буде своєчасно доставлений в інспекцію.

З початку 2011 року в рамках проекту «Модернізація державної податкової служби-1», що передбачає впровадження електронного документообігу в податковій службі, відділом інформатизації процесів оподаткування ДПІ в м. Лисичанську було здійснено ряд заходів, спрямованих на створення умов для прийому податкової звітності від платників податків засобами телекомунікаційного зв’язку та на носіях в електронному вигляді.

Таким чином, станом на 01 червня 2011 року, ДПІ в м. Лисичанську було укладено 372 договори з платниками податків про забезпечення електронного документообігу та надання звітності з використанням сертифікованих ключів.

За останній звітний період, засобами E-mail, звітували 81,5 % від усіх платників ПДВ.

Запрошуємо всіх бажаючих долучитись до цієї прогресивної методики та отримати програмне забезпечення у державній податковій інспекції м. Лисичанська за адресою: м. Лисичанськ, вул. Свердлова, 347, каб.40 (телефон: 4-27-47) або каб.2 (телефон: 7-00-56).