Економте свій час–обирайте електронну звітність!

За консультаціями по питанню надання податкової звітності в електроному вигляді, заключення договорів та отримання программного забезпечення платники податків можуть звертатись до податкової інспекції м. Лисичанська, за адресою: вул. Свердлова,347; каб.2,40 або за телефоном: 4-27-47.

Про відомі Вам факти роботи неоформлених працівників на підприємствах та у приватних підприємців, а також про факти ВИПЛАТИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ «В КОНВЕРТАХ» можно повідомити по телефонам довіри:

ДПА в Луганській области: (0642) 58-97-94; ДПІ в м. Лисичанську — 7-02-66 або 7-10-36.

4171 ЛИСИЧАНСЬКИХ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ КОРИСТУЮТЬСЯ ПЕРЕВАГАМИ ЕЛЕКТРОННОЇ ЗВІТНОСТІ

З минулого року для платників, що звітують в електронному вигляді, реалізована можливість попереднього контролю за правильністю та достовірністю індівідуальних номерів контрагентів. У дослідній експлуатації знаходиться програмне забезпечення про надання інформації платникам щодо стану розрахунків із бюджетом. Крім цього, з метою розширення сервісних функцій для платників податків наказом ДПА України передбачено запровадження електронного сервісу для платників податків, які звітують в електронній формі.

Позитивно на подання звітності в електронному вигляді вплинула норма Податкового кодексу України (п. 49.4 ст. 49 розділу II) стосовно обов’язкового подання звітності в електронному вигляді великими та середніми підприємствами. На сьогодні вже адаптовано до вимог Податкового кодексу для фізичних та юридичних осіб біля 20 нових форм звітності.

Тому перехід на електронне звітування має очевидні переваги, серед яких:

  • економія робочого часу та коштів на придбання бланків;
  • гарантоване оперативне відстеження змін до форм звітності;
  • отримання електронного сервісу щодо арифметичного контролю за показниками декларації.

Кількість платників податків, які звітують в електронному вигляді, щодня збільшуються.

ДПІ в м. Лисичанську лише за січень — лютий поточного року було прийнято 10202 звіта, декларації та розрахунків від 4171 платників податків, що значно більше, ніж за попередні періоди 2010 року.

Значну частку із загальної кількості платників, що звітують в електронному вигляді, становлять платники податку на додану вартість. Так, у січні-лютому місяці цього року кількість платників ПДВ, що звітують в електронному вигляді, склала 77% від загальної кількості платників ПДВ, що звітувались.

Подання податкової звітності в електронному вигляді — крок до усунення перешкод для запровадження автоматичного відшкодування ПДВ.

Водночас із метою покращення взаємодії ДПІ в м. Лисичанську з платниками податків стосовно питань, пов’язаних у тому числі і з прийняттям податкової звітності, платники податків мають можливість звернутися: м. Лисичанськ, вул. Свердлова, 347, каб.40 (телефон: 4-27-47), каб.2 (телефон: 7-00-56), або каб.28 (телефон: 7-04-73).

C. В. Віблая — начальник відділу ДПІ в м. Лисичанську

ДО ВІДОМА ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ!

До ДПА України надходить інформація про те, що деяким платникам податків України надсилаються листи від імені голови Міжнародного рейтингу популярності та якості товарів і послуг Писаренка Валерія Романовича щодо відзначення кращих підприємств України.

Так, у цих листах вказано, що за обумовлену плату підприємство зможе взяти участь у рейтингу кращих платників податків та отримати «Національний сертифікат» із зазначенням місця у виді економічної діяльності, нагороду «Кращий платник податку року 2010», а керівника підприємства буде представлено до нагородження статус-нагородою «Почесний диплом».

Організація таких заходів проводиться нібито з відома та з використанням статистичних даних ДПС України і регіональних податкових органів.

На конверті з емблемою ДПС України, написом «Державна податкова інспекція України» вказано адресу Міжнародного рейтингу популярності та якості товарів і послуг (02093, м. Київ, вул. Бориспільська, 26-з, оф. 1) та номери контактних телефонів (044 578-52-34, 063 744-75-73).

Звертаю Вашу увагу на те, що зазначена організація не укладала із ДПС України ніяких угод щодо співробітництва.

На сьогодні ДПС України здійснюється співробітництво з Державним комітетом України з питань регуляторної політики та підприємництва (меморандум від 23.07.09), Українським союзом промисловців і підприємців та Об’єднанням організацій роботодавців України (меморандум від 19.02.08, договір від 25.06.09), Федерацією роботодавців України (меморандум від 23.02.09), Національною спілкою журналістів України (меморандум від 04.06.08), Українською аграрною конфедерацією (меморандум від 15.04.08), Асоціацією платників податків України (меморандум від 17.02.11).