Податківці розповіли про Електронні сервіси для платників податків

Лисичанська державна податкова інспекція (далі — ДПІ) Головного управління ДПС у Луганській області провела зустріч з платниками податків.

Під час зустрічі фахівці Лисичанської ДПІ роз’яснили платникам податків про електронні сервіси від ДПС України та звернули увагу на можливість зручного, дистанційного, актуального спілкування з податковою службою.

Також розповіли платникам податків, що найпопулярнішим сервісом і засобом для співпраці з Податковою службою є «Електронний кабінет платника», який поєднує у собі ряд можливостей (сплата податків, подання звітності, заяв, декларацій в режимі онлайн, недопущення помилок тощо). Сервіс знаходиться у відкритому доступі, його легко знайти за допомогою пошукових систем, задавши запит «Електронний кабінет ДПС», або перейти за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/.

Новий сервіс «Е-повернення» дає змогу дистанційно подати заяву на повернення коштів та декларацію про майновий стан і доходи громадянина на отримання податкової знижки.

Під час практикуму фахівці Лисичанської ДПІ інформували платників податків і про новинку від ДПС України — сервіс «InfoTax». Завдяки якому, через месенджери Telegram та Viber, платники податків мають можливість дізнатись про:

  • — стан розрахунків з бюджетом;
  • — реєстраційні та облікові дані;
  • — про результати обробки документів;
  • — про строки подання звітності та сплати податків.

Спеціалісти Центру обслуговування платників Лисичанської ДПІ розповіли про проєкти електронних сервісів ДПС України, зокрема:

  • — створення інформаційної системи електронного адміністрування акцизного податку;
  • — розвиток інформаційної системи для збору, зберігання, використання даних РРО/ПРРО;
  • — запровадження оновлених електронних послуг кабінету платника податків.

Окрім того, повідомили присутнім, що для створення сприятливих умов розвитку малого і середнього бізнесу в рамках експериментального проєкту через Портал «Дія» заплановано перевести близько 10 адміністративних послуг ДПС України. Детальніше дізнатись про проєкти цифрової трансформації можна за наступним посиланням:https://plan2.diia.gov.ua/projects.

Лисичанській сектор організації роботи організаційно-розпорядчого управління ДПС у Луганській області